Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Keppihevossynttärit

Hevoskeitaan tarvikkeilla unelmien keppihevossynttäreiden järjestäminen on helppoa! Jokainen osallistuja tekee synttäreillä oman keppihevosen.

Tarvikkeet jokaiselle osallistujalle:

Keppihevosen vaahtomuovipää, pieni

Sileä sukka koko 43-45

Keppi 60 cm, halkaisija 18 mm

Hapsunauhaa 20-40 cm (hapsujen pituus 15-20 cm)

Keppihevosen korvat

Nauhaa tai nyöriä suitsiin 175 cm

Lisäksi tarvitset:

Neuloja ja lankaa TAI kaksipuolista teippiä TAI liimaa, tusseja, sakset.

Ohjeet:

 1. Pujota sukka vaahtomuovipäähän. Työnnä sukan suuta vaahtomuovin sisään kepin reiästä, saat siistin liitoksen.
 2. Taita korvat pitkittäissuunnassa kahtia ja laita väliin teippiä/liimaa, että saat oikeanmuotoiset korvat. Kiinnitä korvat kaksipuolisella teipillä/liimaa/ompele hepan päähän.
 3. Kiinnitä hapsunauhaharja kaksipuolisella teipillä/liimalla/ommellen. Jos haluat tuuheamman harjan, laita hapsunauhaa kaksi kerrosta. Jos hapsut ovat lenkillä, leikkaa hapsujen alareuna pois, niin saat suorat hapsut.
 4. Piirrä silmät, sieraimet ja suu tusseilla. Kannattaa valita muun värisiä sukkia kuin mustia, jotta tussin jälki näkyy. Huom! Voi olla parempi piirtää silmät vasta suitsien teon jälkeen, ettei käy niin että silmät jäävät poskiremmien alle.
 5. Laita keppi paikalleen.
 6. Tee nauhasta hepalle suitset solmujen avulla seuraavasti:
  • Tee noin puolen metrin päähän nauhan päästä solmun avulla lenkki, joka on napakka hepan turvan ympäri.
  • Kierrä pidempi nauhan pää hepan korvien takaa ja toista puolta takaisin turparemmiin. Solmi sopivaan kohtaan turparemmiä, niin saat niskaremmin.
  • Solmi nauhan päät yhteen; ohjat ovat valmiit!
  • Solmut kannattaa sijoittaa melkein turvan alle, jolloin poskiremmit eivät mene silmien päältä.

Kaksipuolisen teipin tilalla voi käyttää myös liimaa, tosin sen kuivumisessa voi kestää aikansa. Toisaalta teipin kanssa tuherteluunkin voi kulua niin paljon aikaa, että nopein ja kestävin keino koota hepat saattaa olla perinteinen neula ja lanka.

Alla mallihepat. Valkoisen harja on 20 cm pitkää hapsunauhaa, harmaan 15 cm pitkää hapsua väri luonnonvalkoinen. Molemmilla kaksinkertainen harja. Suitset 3 mm paksua punosnyöriä.