Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Irrotettavan otsapannan tekeminen

Tarvitset: koristenauhaa, (liimattavaa) tarranauhaa, sakset, (neula ja lankaa)

Tee näin:

  1. Mittaa tarvitsemasi otsapannan pituus (poski- ja niska-leukahihnojen risteyskohdasta toiseen otsan yli) ja lisää pari senttiä, jos nauha on helposti purkautuvaa. Leikkaa tarvitsemasi pituus nauhaa.
  2. Leikkaa tarranauhasta sopivan kokoisia paloja (noin 1 cm). Tarranauhaa on kahta laatua, joita molempia tarvitaan, että tarranauha toimii. On tarranauhan karkeampi puoli (koukku) ja pehmeämpi puoli (silmukka eli nukka), nämä tarttuvat toisiinsa. Tarvitset siis molempia näitä puolia otsapannan molempiin päihin eli kaksi sentin pituista palaa kumpaakin laatua.
  3. Taita otsapannan päätä sentin verran otsapannan alapuolelle ja siihen kiinnität karkeamman tarranauhapalan siten että nauhan purkautuva pää jää tarranauhan alle piiloon. Tarranauhoja on liimattavia (joissa on valmiina liima/teippi suojapaperin alla) ja ommeltavia. On makuasia kumpaa haluaa käyttää; liimattava on nopea ja helppo kiinnittää, mutta materiaalista riippuen se ei välttämättä pysy kovin hyvin. Ompelemisessa on enemmän vaivaa, mutta tulos kestää varmasti.
  4. Tee sama otsapannan toiselle päälle.
  5. Tarranauhan nukkapuoliset palat kiinnitetään suitsiin poski- ja niska-leukahihnojen risteyskohtiin.
  6. Valmista! Kiinnitä irrotettava otsapanta suitsiin. Voit tehdä samoihin suitsiin useita otsapantoja. Silloin tarvitset tarranauhan karkeampaa puolta enemmän ja nukkapuolia vain ne kaksi.

Tarvitsemasi nauhat löytyvät täältä.