Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Sukkakeppihevosen tekeminen

Tarvikkeet:

Sukka

Keppihevosen vaahtomuovipää, pieni

Keppi 60 cm, halkaisija 18 mm

Keppihevosen korvat

Turvanappisilmät 12 mm

Villalankaa tai hapsunauhaa harjaksi

Lisäksi tarvitset: neula ja lankaa, sakset, (liimaa, villalankaa, huopaa tms.)

Tee näin:

 1. Jos haluat, voit ensiksi hieman pyöristää vaahtomuovipään reunoja saksilla, niin hepasta ei tule niin kulmikas. Pujota sukka vaahtomuovipäähän. Vaatii hieman samanlaisia otteita kuin sukkahousuja pukiessa ja vähän ehkä puserteluakin. Vedä sukka tarpeeksi pitkälle, jotta voit työntää sukan suun vaahtomuovin sisään kepin reiästä, niin saat siistin liitoskohdan pään ja kepin välille.
 2. Taita korvat pitkittäin ja kiinnitä ompelemalla. Jos ompelet korvat suoraan sukkaan kiinni, voit lyhentää korvia alareunasta noin 2 cm, niin ne eivät ole liian pitkät. Toinen tapa on leikata saksilla korvien kohdalle parin sentin viillot, työntää ylimääräinen korvan osa sukan sisään ja sitten ommella aukot kiinni, jolloin korvat kiinnittyvät samalla ja tulos on ehkä siistimpi.
 3. Kiinnitä harja. Perinteinen villalankaharja ommellaan pari lankaa kerrallaan ja laitetaan solmu. Hapsunauhaharja on helppo ja nopea harsia kiinni heppaan. Laita hapsunauhaa 1-2 kerrosta riippuen siitä kuinka tuuhean harjan haluat.
 4. Kiinnitä turvanappisilmät. Kun teet reiän sukkaan, reiän ympäri kannattaa ommella tukiompeleita, jotta reikä ei leviä niin suureksi että silmä ei enää pysy siinä. Silmät voi myös kirjoa (villa)langalla, ommella napit silmiksi tai leikata jostain sopivasta materiaalista ja ommella tai liimata paikoilleen.
 5. Sieraimet: tarvitset vahvaa lankaa ja pitkähkön neulan. Pistä neula
  sieraimen kohdalta vaahtomuovin läpi toisen sieraimen kohtaan ja
  takaisin. Kun kiristät lankaa, sieraimet painuvat kuopalle. Ompele
  useampia kertoja vaahtomuovin läpi, kestää paremmin. Sieraimet voi myös mahdollisesti piirtää tussilla, tai kirjoa langalla, tai leikata jostain sopivasta kankaasta ja kiinnittää
  liimaamalla tai ompelemalla.
 6. Leikkaa suu sukan ja vaahtomuovin läpi. Vuoraa suu vaikka huovalla, ompele huopa ja leikattu suupieli yhteen. Jos et tarvitse avointa suuta, suun
  voi myös mahdollisesti piirtää tussilla, kirjoa (villa)langalla tai leikata jostain sopivasta
  materiaalista pitkä kapea suikale, jonka voi kiinnittää liimaamalla tai
  ompelemalla.
 7. Voit tehdä hepalle päänmerkkejä esimerkiksi liidulla tai vahaliidulla piirtämällä, askartelumaalilla maalaamalla tai valkoisesta sopivasta kankaasta liimaamalla tai ompelemalla.
 8. Työnnä keppi paikalleen.
 9. Valmis!