Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Vaahtomuovipään päällystäminen kankaalla

Tarvikkeet:

Keppihevosen vaahtomuovipää, keppi, kangasta (isolle vaahtomuovipäälle noin 50 x 70 cm) , turvanappisilmät, hapsunauhaa harjaksi. Lisäksi sakset, neula ja lankaa.

Tee näin:

  1. Ensin voit pyöristää vaahtomuovipään reunoja saksilla leikkaamalla, niin hepasta ei tule niin kulmikasta.
  2. Leikkaa kankaan pitkältä sivulta vaahtomuovin paksuuden mukainen suikale.
  3. Suunnittele ja piirrä kankaaseen vaahtomuovipään molempien puolien mukainen kappale. Saumanvaroja ei tarvitse jättää, jotta päällisestä tulee napakasti istuva. Harjan kohdalle voit jättää enemmän kangasta, vaahtomuovin paksuudesta puolet kumpaankin puoliskoon, jolloin saat harjan kätevästi upotettua saumaan.
  4. Jäljelle jäävästä kankaasta saat korvat. Leikkaa neljä korvan muotoista palaa (jätä saumanvaraa), ompele oikeat puolet vastakkain kahdeksi korvaksi ja käännä. Korvat voi taittaa pitkittäin kahtia tai kääntää molempia reunoja keskelle, riippuen siitä kiinnitätkö korvat sivusaumaan vai suikaleen ja harjan alun väliseen saumaan.
  5. Ompele palat yhteen siten että ensimmäisenä leikattu suikale tulee puoliskojen väliin ja harja suoraan puoliskojen väliin jos leikkasit kankaan siten. Jätä vielä kaulan juuri ompelematta.
  6. Käännä päällinen, kiinnitä turvanappisilmät ja ujuta vaahtomuovipää päällisen sisään. Tee suikaleeseen reikä kepin reiän kohdalle, ompele kiinni ja työnnä keppi paikalleen.
  7. Valmis!